Girls united Nunspeet – meiden event

Op dinsdag 25 april 2023 organiseert SWN een groot en gezellig evenement voor alle meiden uit de gemeente Nunspeet van 10 tot en met 18 jaar in twee leeftijdscategorieën. En daar kunnen we hulp van meiden uit Nunspeet hard bij gebruiken! Want… wie weet er nu beter hoe dat evenement er uit moet zien dan zijzelf om het tot een succes te maken?

Jij kunt helpen!
Vooraf; op 4 januari 2023 organiseren wij een kick-off voor de meiden die willen helpen. Hadassa en Jacquelien zijn daarvoor de contactpersonen. Meld je bij hen aan. Stuur een e-mail of appje (06-5752 9858) Op 4 januari komen we met deze meiden samen in Veluvine. We starten rond 17.00 uur en de avond zal rond 20.30 uur afgelopen zijn. We maken deze avond op een gezellige manier kennis met elkaar, we gaan samen een hapje eten en we maken doen met elkaar een brainstorm over het event.

Uit de media
Overal in de media lezen wij wat wij zelf ook zien in ons werk als jongerenwerkers bij SWN. Het aantal meiden met psychische problemen is sinds 2017 fors toegenomen. De mentale gezondheid van jongens is ook afgenomen, maar het staat niet in verhouding tot de psychische achteruitgang bij de meiden. De cijfers? In 2017 had 28% van de meiden op het voortgezet onderwijs emotionele problemen. Nu is dat 48% (bron NOS nieuws). Het lijkt erop dat dit onder anderen te maken heeft met de coronamaatregelen en de druk om te presteren. Hier zijn wij als jongerenwerkers erg van geschrokken en daarom ondernemen wij actie.

Datum

25 april 2023

Tijd

08:00 - 18:00
Categorie

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *