Welzijn op Recept

“Hoe gaat het met je?” Deze vraag krijg je vaak als je bij een dokter komt. Misschien denk je dan, net als veel anderen, dat er gevraagd wordt naar hoe het gaat met je ziekte of klacht. Maar dat vertelt nog niet alles over je gezondheid en hoe je je voelt. En ook niet over wat jij nodig hebt om je beter te voelen. Gezond zijn is meer dan je niet ziek voelen. Dit heet Positieve gezondheid.

Daarbij ligt het accent op jezelf, op jouw veerkracht en op wat jouw leven betekenisvol maakt. Kun je je bijvoorbeeld voldoende redden? Voel je je gelukkig of misschien juist eenzaam? Heb je misschien meer steun in je eigen omgeving nodig? Het gaat erom dat jij je gezond en energiek voelt, op de manier die bij jou past.

Aandacht en contact als medicijn

Het doel van Welzijn op Recept is jouw welzijn te verbeteren. Dit kan op allerlei manieren. De welzijnscoach gaat met jou in gesprek en helpt jou iets te vinden wat jouw welzijn verbetert. Dit kan van alles zijn. Een oude hobby weer oppakken, een cursus beginnen. Aansluiten bij een (sport)vereniging. Een verwaterd contact nieuw leven in blazen. We kijken breed!

Wil jij je eigen welzijn een krachtige impuls geven, vraag dan nu Welzijn op Recept aan bij jouw huisarts of het CJG. Je kunt ook zelf contact opnemen met de welzijnscoach, mail naar info@welzijnopreceptnunspeet.nl of kijk op www.welzijnopreceptnunspeet.nl

Welzijn op Recept is een samenwerking tussen Stichting Welzijn Nunspeet, Het Venster, SPCJ Radix, Straathoekwerk, De Oranjehof, Medicamus, Gemeente Nunspeet, Huisartsen Praktijk De Enk en andere huisartsen.

Contactpersoon

Noah Koning

Noah Koning

Sociaal werker