Maatjesproject Nunspeet

Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om sociale contacten te hebben of te krijgen. Bijvoorbeeld door ziekte, verlies van naasten, een andere nationaliteit, een verhuizing, een beperking of echtscheiding. Daarnaast kan het lastig zijn om iemand te vinden die dezelfde interesses heeft.

Stichting Welzijn Nunspeet en Het Venster zijn daarom het ‘Maatjesproject Nunspeet’ gestart. Het doel is om eenzaamheid tegen te gaan en het bieden van ondersteuning bij versterking van het netwerk.

Voor wie?

Het Maatjesproject Nunspeet is er voor iedereen, jong en oud, die graag met een ander een activiteit wil ondernemen zoals wandelen, koken, fietsen, museum bezoeken, een balletje trappen of gewoon een kopje koffie drinken.

Initiatief van Het Venster en SWN

Het Maatjesproject Nunspeet is een initiatief van Stichting Welzijn Nunspeet (SWN) en PC Welzijnswerk Het Venster. SWN en Het Venster zetten zich gezamenlijk in om de eenzaamheid van mensen in de gemeente Nunspeet te verminderen en hen te ondersteunen bij het vergroten van hun sociale netwerk. Door middel van het maatjesproject worden mensen met een gezamenlijke interesse of hobby aan elkaar gekoppeld. Van belang is dat beiden plezier beleven aan het contact en er een gelijkwaardige relatie kan ontstaan.

Willyjanne Beelen  van Het Venster en Noah Koning van Welzijn Nunspeet coördineren het project.