Team & bestuur

Stichting Welzijn Nunspeet bestaat uit vrijwilligers, medewerkers en een bestuur. Hieronder maak je kennis met ze en kan je eenvoudig contact met ze opnemen.

Medewerkers

Egbert Ribberink

Egbert Ribberink

directeur

Samen bouwen aan sociaal en ondernemend Nunspeet, waarbij ieder meetelt en mee mag doen.

Ik ben het bestuur erg dankbaar dat ik mij als directeur mag inzetten voor het welzijnswerk in mijn woonplaats. Ik denk aan de grote druk op de jeugdzorg, de GGZ en de WMO, de wens om steeds meer thuis en in de wijk op te vangen en de vergrijzing. Daar iets in neer te zetten is een grote uitdaging, maar ook een prachtige kans. Ik geloof dat we met de gemeente, fondsen, bedrijven en vooral veel vrijwilligers hier een heel betekenisvol werk in kunnen doen.

Society does not belong to any of us, but to all of us. It is the home we build together.” – Rabbi Sacks

Ruth Treffers

Ruth Treffers

sociaal cultureel werker

Ik ben Ruth Treffers en sinds 2020 werkzaam bij SWN. Ik ben o.a. verantwoordelijk voor de vrijwilligers en activiteiten binnen de stichting. Een leuke en veelzijdige functie. Ik vind het vooral leuk dat ik aanspreekpunt mag zijn voor vrijwilligers en deelnemers van verschillende activiteiten, mensen aan mag sturen en een ondersteunende rol heb. Daarnaast hou ik me bezig met een aantal projecten (sport, leefstijl, interculturele activiteiten) waar ontmoeting, gezondheid en welzijn centraal staan. Ik hoop dat ik in de toekomst nog meer mensen en culturen met elkaar kan verbinden d.m.v. mooie samenwerkingen en activiteiten.
Evelien van den Berg

Evelien van den Berg

sociaal cultureel werker

ma / di / wo / do (wisselend)

evelien@welzijnnunspeet.nl
0341 25 20 20

Per 1 januari 2022 ben ik werkzaam bij Stichting Welzijn Nunspeet. Na mijn inwerkperiode ben ik onder andere het aanspreekpunt voor de vrijwilligers en het werven van nieuwe vrijwilligers voor bijvoorbeeld een project als ‘burenhulp’. Er zijn genoeg mogelijkheden om actief bezig te zijn of om elkaar te ontmoeten. Want meedoen werkt om betrokken te blijven op je omgeving. Met samenwerking leer je andere mensen kennen, maar ook jezelf en je bereikt samen meer dan alleen. Mensen ontmoeten vind ik ontzettend waardevol.

Judith Lutgerink

Judith Lutgerink

welzijn volwassenen & ouderen

Sinds 1999 ben ik werkzaam bij het welzijnswerk in Nunspeet. Ik begon als ouderenwerker en ouderenadviseur. Een deel van mijn werkzaamheden bestaat uit ondersteuning en begeleiding vanuit het NOAT (het ondersteunings- en advies team van Welzijn Nunspeet) voor de groep volwassenen en ouderen. Daarnaast coördineer ik de hulpdienst, en hou me bezig met activiteiten rondom dementie. Ook ben ik sinds enige jaren Grip en Glans docent. Het is elke dag weer fijn om mee te denken over het welbevinden van mensen en te zien waartoe mensen in staat zijn.

Femmy van Schetsen

Femmy van Schetsen

welzijn volwassenen & ouderen

Sinds september 2009 ben ik werkzaam bij Stichting Welzijn Ouderen Nunspeet wat nu Stichting Welzijn Nunspeet is. Hier werk ik met veel plezier als Ouderenadviseur/ Welzijnsadviseur. In eerste instantie richtte ik mij op de senioren in de gemeente Nunspeet. De doelgroep is nu breder geworden en zie ik ook de volwassen doelgroep. Mijn taken zijn Welzijnsbezoeken, aandacht functionaris huiselijk geweld en ik heb veel clientcontacten waarbij ik mensen ondersteun op velerlei gebied.

Voor mij is dit het mooiste werk wat er is. Ik ben altijd met mensen bezig en kan vaak wat doen voor een ander. Dit geeft mij veel voldoening en ik kan van anderen altijd blijven leren.

Jorine Littel

Jorine Littel

sociaal werker / VCP

Sinds 2015 ben ik werkzaam bij de SWN als sociaal werker. Ik heb het geluk dat ik met veel verschillende doelgroepen mag werken. Zo ben ik coördinator van het maatjesproject Nunspeet, adviseer en ondersteun ik ouderen, begeleid ik meiden bij meidenwerk, ben ik betrokken bij onze participatie inloopgroep ZON en geef ik op maandagochtend met heel veel plezier de zumba les. Daarnaast heb ik binnen de stichting ook de functie van vertrouwenscontactpersoon. Een ontzettende afwisselende baan dus waarbij ik mensen op verschillende manieren mag helpen hun welzijn te verbeteren. Dit doe ik elke dag met veel plezier en voldoening en ik hoop dit dus ook nog heel lang te kunnen doen.
Bert de Jonge

Bert de Jonge

jongerenwerker

Vanaf 2013 ben ik actief als jongerenwerker binnen de gemeente Nunspeet. Ik vind het ontzettend leuk om met jongeren op te trekken en ze te ondersteunen waar hun vragen liggen. Ik vind het leuk om contacten aan te gaan en hierbij te investeren in de relatie met de jongeren. Het is mooi om een bijdrage te kunnen leveren aan de periode van het leven waarin jongeren zich gaan ontwikkelen. In deze periode vormen jongeren zich vaak tot de persoon die ze de rest van hun leven zullen zijn.

Je vind mij voornamelijk in onze jongerencentra of tijdens de verschillende activiteiten die we organiseren voor de jeugd in Nunspeet. Het kan ook zijn dat we elkaar tegenkomen op school want daar geven we weerbaarheidstrainingen zowel op basis als voortgezet onderwijs.

Jacquelien Hulst

Jacquelien Hulst

jeugd- en jongerenwerker

Sinds 2002 heb ik deze job en het blijft geweldig werk. Heel veel afwisseling, nieuwe trends, nieuwe mensen, nieuwe uitdagingen. Het werk is altijd in beweging en jongeren gaan nooit vervelen. Het is mooi om jongeren iets te mogen bieden dat ze helpt om zich te ontwikkelen tot volwassenen. Het is prachtig om te zien hoe ze groeien en hun eigenheid vinden, ieder via hun eigen weg. Vanuit SWN draag ik hier voornamelijk aan bij door het begeleiden en coördineren van de meidenwerkgroepen, het geven van weerbaarheidstrainingen (Rots & Water), en individuele begeleiding.

Tom Ekelmans

Tom Ekelmans

jongerenwerker

In de jongerencentra in Elspeet en Nunspeet ben ik veel te vinden. Ik heb plezier in mijn werk en vaak voelt het niet eens als werk! Ik vind het belangrijk om mensen te ondersteunen zodat ze (weer) een stukje verder komen in hun leven. Ik geniet van tijd met mijn gezin, koffie, met de hond naar het bos en mijn oude volvo. Ik wil de ander zien en respecteren en er als welzijnswerker zijn op de momenten dat je mij nodig hebt.

Zeggen wat je denkt kan ook iets aardigs zijn, wees de reden dat iemand glimlacht vandaag.

Ellen Treurniet

Ellen Treurniet

sociaal werker / burenhulp

Sinds 2001 werk ik in het jeugd- en jongerenwerk in Nunspeet. In de loop van de jaren ben ik bij veel verschillende activiteiten en projecten betrokken geweest.

Momenteel hou ik mij vooral bezig met het project ‘Burenhulp’ en ‘Welzijn op Recept’. Daarnaast zit ik in de werkgroep van het Sport- en Preventieakkoord Nunspeet en ben ik betrokken bij diverse andere activiteiten voor volwassenen.

Ik vind het ontzettend leuk om mensen te begeleiden, te stimuleren, te enthousiasmeren en te verbinden en hen waar nodig te ondersteunen bij wat zij belangrijk vinden. Humor en gezelligheid vind ik daarbij essentieel.

Noah Koning

Noah Koning

stagiair

Vanaf september 2021 ben ik begonnen als stagiair bij Stichting Welzijn Nunspeet. Ik studeer “social work” in Zwolle.

Vorig jaar ben ik erachter gekomen dat het mij leuk lijkt om in een welzijnsteam te werken. Hierdoor vind ik het extra leuk dat ik dit jaar mag meedraaien in dit team. Ik loop vooral mee met het ouderenwerk, maar doe ook dingen in het jongeren en volwassenwerk.

Marije Beijeman

Marije Beijeman

stagiaire

Ik studeer Social Work aan Hogeschool Viaa in Zwolle. Hiervoor heb ik Maatschappelijke Zorg niveau 4 gedaan. 

Sinds afgelopen november ben ik op de vrijdagen te vinden bij SWN. Hier loop ik mijn Praktijk Oriëntatie tot juni 2022. Ik mag me tijdens deze periode inzetten voor de welzijnsbezoeken voor ouderen. Verder zal ik vooral snuffelen aan het welzijnswerk.

Wil je meedoen als medewerker of stagiar? Bekijk de openstaande vacatures.

Dagelijks bestuur

Michiel Westerhoff

voorzitter

Wouter Beerthuis

secretaris

Liesbeth Borsboom

penningmeester

Algemeen bestuur

C.J.C. Steketee-van den Berg

algemeen bestuur (lid)

A.M.C. Romeyn - Swarttouw

algemeen bestuur (lid)

A.J.M. Gentenaar

algemeen bestuur (lid)

J. Wigger

algemeen bestuur (lid)

A.C. Froma - Bruinsema

algemeen bestuur (lid)

J.W.G. van Dam

algemeen bestuur (lid)

Wil je meedoen als bestuurslid? Bekijk de openstaande vacatures op de vrijwilliggers pagina.