Dynamic Tennis

Dynamic Tennis is een actieve racketsport en is zeer geschikt voor mobiele senioren. Het spel wordt op het enkelspel badmintonveld gespeeld en draagt elementen van tafeltennis, lawntennis en badminton.

Het Dynamic Tennis uur is een uur sportiviteit, waarin elke deelnemer op zijn of haar niveau tennis speelt en zichzelf en de tegenstander uitdaagt om een partij te winnen. Het samen sporten, in steeds wisselende opstellingen, is niet alleen een uitdaging, maar geeft ook verbondenheid binnen de groep. Ervaring met de tennissport is een voordeel, maar is beslist niet noodzakelijk! Dynamic Tennis wordt op woensdagmiddag gespeeld in de sportzalen in Veluvine.

Er wordt voor ballen en tennisracket gezorgd, alleen een paar goede schoenen zijn nodig. Dan kan het echte werk beginnen. Tennis is goed voor de grove en fijne motoriek. Niet alleen de grote spiergroepen, ook de kleine worden aan het werk gezet. De spieren worden sterker en je lichaam leert ook om de spieren gedoseerd en in samenhang te gebruiken. Goed voor je coördinatievermogen. Hierdoor sta je in het dagelijkse leven steviger op je benen en blijf je langer mobiel.

Maar let op, er zit ook iets uitdagends in. Een partijtje tennis winnen is de grote uitdaging. Iedereen is gemotiveerd om te winnen. De steeds wisselende opstellingen doet de verbondenheid goed. Je zult een partijtje tennis eerder winnen als je ervaring hebt maar dat is beslist niet noodzakelijk.

Datum

12 juni 2024

Tijd

13:30 - 14:30

Kosten

€6,00

Lees meer

Meer informatie

Locatie

Wiltsangh
Sportlaan 3

Organisator

Evelien van den Berg (SWN)
Evelien van den Berg (SWN)
Telefoon
0341 25 20 20
Email
evelien@welzijnnunspeet.nl
Website
https://welzijnnunspeet.nl

Andere organisators

Ruth Treffers (SWN)
Ruth Treffers (SWN)
Telefoon
0341 25 20 20
Email
ruth@welzijnnunspeet.nl
Website
https://welzijnnunspeet.nl
Meer informatie