Leefstijlbeurs in het teken van ‘positieve gezondheid’

‘Herstelt u snel na inspanning bijvoorbeeld na het sporten?’ Met dit type vragen starten we de Leefstijlbeurs die op 28 maart in de Wiltsangh wordt gehouden. Het thema van deze beurs is ‘Positieve Gezondheid’.

Wat is Positieve Gezondheid?

Gezondheid is meer dan niet-ziek-zijn. We vinden vooral een betekenisvol leven belangrijk, we willen mee kunnen doen en ons energiek voelen. Dat blijkt uit onderzoek van arts, onderzoeker en grondlegger van Positieve Gezondheid, Machteld Huber. Het gaat niet alleen om lichamelijke gezondheid, maar over wat ons veerkracht geeft. En dat is per persoon verschillend. Daarom focust Positieve Gezondheid niet op ziekte, maar op wat voor ons belangrijk is.

Positieve Gezondheid tijdens de leefstijlbeurs

Tijdens de voorbereiding voor de leefstijlbeurs hebben wij ons laten inspireren door het gedachtegoed van de organisatie. Positieve Gezondheid geeft een brede kijk op gezondheid, uitgewerkt in zes thema’s, namelijk: kwaliteit van leven, dagelijks functioneren, meedoen, zingeving, lichaamsfuncties en mentaal welbevinden. Tijdens de leefstijlbeurs komen deze thema’s terug op verschillende pleinen en worden alle aanwezige partijen ingedeeld op een thema. Zo is er voor een ieder wat wils en kunnen bezoekers gericht naar een plein toe gaan.

Een leefstijlbeurs in de Wiltsangh

De leefstijlbeurs in de Wiltsangh is er voor alle volwassenen, omdat een gezonde leefstijl belangrijk is voor iedereen. Het doel van de beurs is om alle volwassen inwoners van de gemeente Nunspeet te informeren en te motiveren om aan de slag te laten gaan met een gezonde leefstijl en om hen in te laten zien wat hiervan de positieve gevolgen zijn. Ook is de beurs bedoeld voor nu en voor later en gericht op preventie. Het (vroegtijdig) informeren van bewoners uit de gemeente kan ervoor zorgen dat preventieve maatregelen ondernomen kunnen worden. Thuiswonende ouderen krijgen bijvoorbeeld informatie om gezond oud te worden en tips om het zelfstandig functioneren te bevorderen. Zo zijn er bijvoorbeeld ook partijen aanwezig op de leefstijlbeurs die (beweeg)activiteiten organiseren voor deze doelgroep en zo de sociale contacten bevorderen.

Iedereen is van harte welkom

Deze leefstijlbeurs wordt georganiseerd in samenwerking met Het Venster, Stichting Welzijn Nunspeet, Sportbedrijf Nunspeet en WOC Nunspeet. We zien ernaar uit om je te ontmoeten op 28 maart van 16:00 – 20:00 uur!

Datum

28 maart 2024
Verlopen

Tijd

16:00 - 20:00

Locatie

Wiltsangh
Sportlaan 3