Gespreksgroep ‘Gedachtengang’

Tweewekelijks op vrijdagmiddag komen mensen bij elkaar om van gedachten te wisselen over uiteenlopende onderwerpen. In een groep van ongeveer tien personen onder leiding van gespreksleider Alphons Devilee. Samen worden de onderwerpen gekozen en met een kleine inleiding voorbereidt door de verschillende deelnemers en regelmatig zijn er gastsprekers. 

Voor deelname aan de gespreksgroep ‘Gedachtengang’ is het niet nodig om veel kennis te hebben over de onderwerpen. Het gaat om een verdiepend gesprek over gedachten die mensen hebben bij het onderwerp. Door gedachten van anderen te horen, ervaar je je eigen gedachten hierover in een ander perspectief. Dit is vaak een verrijking voor jezelf, zoals een deelneemster aangaf: “Het gesprek gaat ergens over waardoor je hersenen geactiveerd worden en je denken over de onderwerpen verbreed wordt”. In de zomer worden de bijeenkomsten gehouden bij deelnemers thuis als zij dit willen. Vaak bij mooi weer in de tuin.

Op vrijdagmiddag 19 mei van 14:00 tot 16:00 uur bezoeken kasteel de Essenburgh in Hierden. Op 2 juni gaan we in gesprek over Israël , de geschiedenis en de spanningen.
30 juni bezoeken we het Voerman museum in Hattem.

De recente besproken onderwerpen zijn:
-Nederland door de jaren heen
-De nieuwe wet: toekomst pensioenen
-Christian Rozenkruis
-Asterdorp
-De asielprocedure
-Lezing door gezinsrechercheur

 

Kosten: €25 per half jaar.
Locatie: Bij deelnemers thuis / Veluvine – F.A. Molijnlaan 186, Nunspeet.
Tijdstip: vrijdag 14.00 – 16.00 uur

Contactpersoon

Judith Lutgerink

Judith Lutgerink

welzijnsadviseur/casemanager

Aankomende activiteiten

19 apr 2024
14:00 - 16:00

Gespreksgroep Gedachtengang

Veluvine
03 mei 2024
14:00 - 16:00

Gespreksgroep Gedachtengang

Veluvine
Geen evenementen gevonden!
Meer laden