Internationale vrouwendag

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Het doel van deze dag is aandacht geven aan vrouwenthema’s zoals economische zelfstandigheid, maar ook huiselijk geweld en andere aandachtspunten op het gebied van emancipatie en participatie. Elk jaar wordt dit in Nunspeet gevierd. Ontmoeting, gezelligheid en verbinding staan hierbij centraal. 

Het thema dit jaar is ‘V/M Solidariteit – De kracht voor verandering’. Al jarenlang strijden vrouwen voor zelfbeschikking, individuele rechten, vrijheid en een gelijkwaardige behandeling. Maar alleen de strijd aangaan met vrouwen blijkt een utopie en ook met de emancipatie van de man gaat het niet goed. Wij hebben mannen nodig die opstaan en zich hard maken voor emancipatie in de brede zin van het woord. Mannen die, net als vrouwen, gelijkwaardigheid nastreven en dit als uiteindelijk doel hebben. Zij zijn nu de kracht voor verandering!

De werkgroep Internationale Vrouwendag Nunspeet vindt het belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Hoe de viering er uit komt te zien is nog niet bekend, maar dat er aandacht voor komt is een ding dat zeker is!

Contactpersoon

Ellen Treurniet

Ellen Treurniet

sociaal werker / burenhulp

Aankomende activiteiten

Geen evenementen gevonden!