Leefstijlbeurs 2024

Het doel van de beurs is om alle volwassen inwoners van de gemeente Nunspeet te informeren en te motiveren om aan de slag te laten gaan met een gezonde leefstijl en om hen in te laten zien wat hiervan de positieve gevolgen zijn. Ook is de beurs bedoeld voor nu en voor later en gericht op preventie. Het (vroegtijdig) informeren van bewoners uit de gemeente kan ervoor zorgen dat preventieve maatregelen ondernomen kunnen worden. Thuiswonende ouderen krijgen bijvoorbeeld informatie om gezond oud te worden en tips om het zelfstandig functioneren te bevorderen. Zo zijn er bijvoorbeeld ook partijen aanwezig op de leefstijlbeurs die (beweeg)activiteiten organiseren voor deze doelgroep en zo de sociale contacten bevorderen. 

Positieve Gezondheid

Tijdens de voorbereiding voor de leefstijlbeurs hebben wij ons laten inspireren door het gedachtegoed Positieve Gezondheid. Positieve Gezondheid geeft een brede kijk op gezondheid, uitgewerkt in zes thema’s, namelijk: kwaliteit van leven, dagelijks functioneren, meedoen, zingeving, lichaamsfuncties en mentaal welbevinden. Tijdens de leefstijlbeurs komen deze thema’s terug op verschillende pleinen en worden alle aanwezige partijen ingedeeld op een thema. Zo is er voor een ieder wat wils en kunnen bezoekers gericht naar een plein toe gaan.

Met en door lokale partners

De leefstijlmarkt wordt georganiseerd door Nunspeet Beweegt in samenwerking met Stichting Welzijn Nunspeet, WOC Veluwse Heuvel en het Venster. Alle aanwezige partijen zijn gelegen in de gemeente Nunspeet. Via deze weg willen wij als organisatie de drempel laag houden voor bezoekers voor eventuele doorverwijzing.

Praktische informatie

Datum: donderdag 28 maart 2024
Tijdstip: tussen 16.00-20.00 uur
Locatie: Sportbedrijf de Wiltsangh, Sportlaan 3, Nunspeet
Kosten: Gratis.

U kunt de leefstijlbeurs eventueel ook bezoeken middels AMVO-vervoer, neem hiervoor contact op met Stichting Welzijn Nunspeet (telefoonnummer: 0341 25 20 20).

Contactpersoon

Daniel Postema

Daniel Postema

Stagiair

Evelien van den Berg

Evelien van den Berg

sociaal cultureel werker

Aankomende activiteiten

Geen evenementen gevonden!