Steungezinnen

Ieder gezin heeft wel eens tijden waarin het niet allemaal op rolletjes loopt. Als de emmer dreigt over te lopen en het lukt niet meer om voldoende tijd en aandacht aan de kinderen of jezelf te besteden, dan kan je wel wat hulp gebruiken. Maar wat als je geen netwerk hebt om op terug te vallen of als je netwerk ook overbelast is? Dan kan een zogenaamd ‘steungezin’ uitkomst bieden.

Steunouders zijn mensen die hun huis en hart openstellen voor een kind. Ze bieden op vrijwillige basis praktische steun door een kind een dagdeel een gastvrij thuis te bieden. Hiermee krijgen de ouders van het kind een steuntje de rug en ruimte om op adem te komen en even op te laden. Steunouders geven op deze manier ondersteuning aan ouders en plezier aan het kind.

Stimenz en SWN gaan starten met het project Steungezinnen. Hiervoor zijn we op zoek naar inwoners (ouders, paren, alleenstaanden) uit de gemeente Nunspeet die, naast een groot hart, tijd en ruimte hebben om langere tijd iets voor een gezin te willen betekenen.

Heb jij interesse om een gezin te ondersteunen? Neem dan contact op.

Contactpersoon

Ellen Treurniet

Ellen Treurniet

sociaal werker / burenhulp