Het Brein- en Alzheimertrefpunt in Nunspeet organiseert twee activiteiten

23 januari 2023 | Nieuws

Het Brein- en Alzheimertrefpunt in Nunspeet organiseert twee activiteiten:

1. Wat kan je bij de notaris regelen als er geheugenproblemen zijn?

Wat kan ik bij de notaris regelen voor het moment dat ik door geheugenproblemen het zelf niet meer weet? Notaris Stelwagen vertelt je er graag meer over. Maandagavond 30 januari 19:00 – 20:30; Oranjehof (Staverdenseweg 34, Elspeet).

Notaris Stelwagen zal onder andere de volgende vragen beantwoorden:

  • Waarom moet ik voor mogelijke geheugenproblemen, zoals dementie of een beroerte, iets regelen?
  • Wat is dan verstandig om te regelen?
  • Wat is een levenstestament?
  • Wanneer is iemand wilsonbekwaam en hoe bepaald de notaris dit?

Vaak is het moeilijk om over deze vragen na te denken en hierin beslissingen te nemen voor later. Als u het wel doet kunt u uw wensen kenbaar maken en weten familie en notaris wat deze wensen zijn.


2. Een veranderende relatie, hoe ga je hier als mantelzorger mee om?

Dementie en/of Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) brengt vaak veranderingen in gedrag met zich mee. Ook rollen en relaties veranderen door dementie en NAH. Hoe ga je hier als mantelzorger mee om? en Wat kun je doen om jezelf als mantelzorger staande te houden? Terri van Ommen, mantelzorger voor haar moeder met dementie, deelt haar ervaringen. We verwelkomen je graag op Maandag 20 februari 19:00 in de Ontmoetingszaal in de Veluvine (F.A Molijnlaan 186 Nunspeet).

Wat is de winst als je je eigen waarheid loslaat? Terri deelt hoe ze meebeweegt in de wereld van haar moeder met dementie. Hoe ‘waarheid’ te vervangen is door ‘waarachtigheid’ en daardoor het leven van hun beiden beter wordt. Vanaf 19:00 uur wordt u ontvangen met een kopje koffie of thee. Er wordt gestart om 19:30 uur de avond duurt tot ongeveer 20:30 uur.

Hebt u vragen? Voor beide informatieavonden kunt u terecht bij Judith Lutgerink van Welzijn Nunspeet, tel. 0341 252020 of bij Harmke Drost van het Steunpunt Mantelzorg tel. 0341 257242. Heeft u geen vervoer dan kunt u contact opnemen met bovenstaande personen.

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Weerbaarheidstraining voor kinderen uit groep 6, 7 & 8

Weerbaarheidstraining voor kinderen uit groep 6, 7 & 8

Zoals misschien al bij u bekend bieden we vanuit Stichting Welzijn Nunspeet (SWN) al jaren sociale vaardigheidstrainingen en weerbaarheidstrainingen binnen de Gemeente Nunspeet, zowel op basisonderwijs als voortgezet onderwijs, maar ook buitenschools. We hebben hier...

Coalitie tegen eenzaamheid

Coalitie tegen eenzaamheid

Eenzaamheid is een wijdverspreid probleem; 38 procent van de inwoners in gemeente Nunspeet ervaart gevoelens van eenzaamheid. Dit percentage komt overeen met het landelijk beeld. Noah vertelt: "In september 2023 zijn wij gestart met het signaalpunt Nunspeet voor...

Terugblik: Girls United

Terugblik: Girls United

“Het was te gezellig”, volgens Hannah. Ook Lynn kon geen tips benoemen, ze zei: “Het is perfect”. Op dinsdag 7 mei 2024 was er wederom een geslaagde editie van het Girls United Nunspeet event gehad. We organiseerden een middag met activiteiten voor meiden van 10-14...