Het naaiatelier is een interculturele activiteit

30 januari 2024 | Nieuws

Zorgen voor en met elkaar. De gemeente Nunspeet en regio kent veel inwoners die zich inzetten voor een ander. In deze terugkerende rubriek maken we kennis met deze betrokken mensen, zowel jong als oud(er) en alles daartussenin. Dit keer een gesprek met Lenie, Ans en Marjo van het naaiatelier een activiteit van Stichting Welzijn Nunspeet.

Het naaiatelier is een interculturele activiteit. Een sociale interactie waar de deelnemende vrouwen van allerlei nationaliteiten kleding of andere benodigdheden van stof maken. Maar ook breien en haken behoort tot de mogelijkheden. Er wordt gekeken wat je aanspreekt en wat je leuk lijkt om te maken. Een activiteit waarbij het ontmoeten centraal staat.

Trots op wat je zelf hebt gemaakt

Lenie: “Wij helpen de dames van het begin tot het eind. Het kan echt van alles zijn, kleding, kussens, een sprei. Elke dinsdagochtend van 9.30 tot 11.30 komen wij in de Veluvine bijeen. Voor sommige dames is het echt totaal nieuw. Hebben nog nooit een naaimachine gezien. Als je dan de trots ziet als zij kleding voor de kinderen hebben gemaakt, is prachtig. Onze activiteit is zonder kosten, om zo iedereen te kunnen laten deelnemen”.

Start en haast je niet

Ans: “Als je net start lijkt het best lastig. We beginnen dan met makkelijke projecten. Als een bijvoorbeeld een kussen. Tot het zelfvertrouwen groeit en er meer uitdaging gewenst is. Dan is het vaak een broek of ander kledingstuk. Als beginner moet je je niet haasten. Je moet de tijd nemen. Daarnaast zijn de bijeenkomsten ook een veilige omgeving met een gezellige groep vrouwen. Waar je ook kunt bijpraten en kunt oefenen met de taal (als dat nodig is)”.

Materialen over?

Marjo: “De materialen die wij gebruiken zijn ons allemaal geschonken. De stoffen, de garens. Vooral het garen gaat snel. Dus mocht je nog wat hebben liggen en je doet er niets mee? Dan nemen wij het graag aan. We zijn vooraf wel even bezig met het neerzetten van de naaimachines, de boxen met alle materialen. Maar het is een ontzettend leuke ochtend. En wij leren ook weer veel van de dames. Hun enthousiasme is aanstekelijk”.

Lees meer over de activiteit van het naaiatelier.

Bron: Monique Branse ~ Nunspeet huis aan huis

Gerelateerde nieuwsberichten

Maatschappelijke diensttijd trajecten (MDT) in Nunspeet

Maatschappelijke diensttijd trajecten (MDT) in Nunspeet

In de periode van april tot en met juni 2024 biedt Stichting Welzijn maatschappelijke diensttijd trajecten (afgekort MDT) aan voor jongeren tot 30 jaar. De bedoeling van deze trajecten is dat jongeren zich vrijwillig maatschappelijk inzetten. Daarnaast bieden we de...

Het Maatjesproject in een nieuw jasje!

Het Maatjesproject in een nieuw jasje!

Misschien heeft u het al wel gemerkt... Maar in de afgelopen tijd heeft het Maatjesproject een nieuwe stijl gekregen. We hebben een nieuwe flyer ontworpen en de website een nieuwe uitstraling gegeven. Bekijk op maatjesprojectnunspeet.nl de nieuwe site. Het...

Levensvragen bij dementie

Levensvragen bij dementie

Geestelijk verzorger Cors Fahner komt deze avond vertellen over wat een geestelijk verzorger kan betekenen voor mensen met dementie of een andere ziekten van het brein zoals een beroerte, MS of Parkinson en hun naasten. Levensvragen spelen ook bij mensen met deze...