Is het tijd om de klerenkast maar eens op te ruimen? Wil je daar ook iets aan verdienen? Gaat duurzaamheid je aan het hart? En wil je inwoners van Nunspeet die het financieel wat moeilijk hebben de kans geven tweedehands kleding te kopen? Kom dan naar de tweedehands kledingbeurs bij Stichting Welzijn Nunspeet.
Stichting Welzijn Nunspeet (SWN) organiseert op donderdag 19 januari van 15.00 tot 19.00 uur in de ontmoetingsruimte van SWN in Veluvine een tweedehands kledingbeurs. Sociaal-cultureel werker Evelien van den Berg kan het waarom van deze kledingbeurs enthousiast uitleggen: “De beurs wordt in de eerste plaats gehouden om mensen de gelegenheid te geven hun overtollige kleding te verkopen. Door je eigen kledingkast op te ruimen kun je op een laagdrempelige manier geld genereren. Maar het kan ook vanuit een oogpunt van duurzaamheid.” De folder over de kledingbeurs geeft de slogan duidelijk aan: ‘Ik kies tweedehands, want ook die spullen verdienen een tweede kans’. Gebruikte kleding hoeft niet gelijk naar de kledingcontainer, een ander wil het soms graag hebben. Het gaat om kinder- en volwassenkleding en schoenen.
Evelien van den Berg geeft nog een motief aan voor deze kledingbeurs. SWN wil ook oog hebben voor de financiële situatie waarin mensen kunnen verkeren. Het is mooie manier voor hen om noodzakelijke kleding aan te schaffen tegen niet al te hoge kosten. De kledingbeurs is niet commercieel, maar een gelegenheid om te verduurzamen en oog te hebben voor de financiële crisis.
Evelien van den Berg geeft aan: “Natuurlijk kun je de kleding naar de Kringloop brengen, maar dan geef je het daar af. Daar is niets mis mee, maar via de kledingbeurs kun je er zelf nog wat voor terugkrijgen.” De naam kledingbeurs is dan ook heel bewust gekozen. Het gaat wel om een zekere kwaliteit.
Wie kleding wil verkopen moet zich opgeven bij Stichting Welzijn Nunspeet (telefoon: 0341-252020 of mailen naar: evelien@welzijnnunspeet.nl). Het is verplicht een tafel (inclusief koffie en thee) te huren voor €7,50. De kleding (kinder- en volwassenkleding en schoenen) moet schoon en in goede staat zijn. Evelien van den Berg: “Wij zetten in op mooiere kleding waar je zelf ook wel wat geld voor terug wil krijgen.” Koper en verkoper onderhandelen over de prijs. De opbrengst is voor de verkoper.
‘Lekker opgeruimd het nieuwe jaar in? Ligt er nog wat in jouw kast of die van de kinderen, wat je niet meer past of draagt’. De oproep van de Stichting Welzijn Nunspeet op Instagram is helder.
Evelien van de Berg hoopt op een grote deelname. Ze verwacht veel mensen die lekker komen snuffelen tussen de kleding en schoenen. Uit haar werk als sociaal-cultureel werker is haar gebleken dat er aan dit soort initiatieven behoefte is. Enerzijds spelen financiën daarbij een rol, maar anderzijds is er steeds meer oog voor duurzaamheid.