SWN waardeert de tomeloze inzet van vrijwilligers

2 september 2022 | Nieuws

Uit onderzoek van het servicepunt vrijwilligers Nunspeet (bij Egbert op te vragen) blijkt dat vrijwilligers in Nunspeet zich gemiddeld 4,5 uur per week inzetten voor de samenleving. Dat zij dit vaak langer dan 10 jaar doen en dat ze dit regelmatig bij meer dan een organisatie doen. Hoe bijzonder is dat!

Ook blijkt dat 80% van hen zich gewaardeerd voelen voor die inzet (20% dus niet, wat iets is om op te letten) en dat 36% van de vrijwilligers niet of bijna nooit passende begeleiding krijgt, terwijl ze wel aangeven die nodig te hebben. Dat laatste is een groot aandachtspunt.

Waardering voor inzet

Wat SWN betreft, wij willen graag onze waardering voor de inzet van onze vele vrijwilligers laten merken. Dat doen we onder andere binnenkort weer op 13 oktober met een gezellige vrijwilligersborrel in de Veluvine. We hopen op een grote opkomst. Een van de vragen die wij ons ook stellen is of we onze vrijwilligers genoeg duidelijkheid, begeleiding en inspiratie geven. Laat het ons echt weten als we hier in tekort komen. Want hoe beter de begeleiding en de onderlinge communicatie, hoe meer plezier we kunnen beleven aan de vrijwillige inzet die we met elkaar voor de Nunspeetse samenleving realiseren.

Vrijwilligersborrel

Op donderdag 13 oktober nodigt Stichting Welzijn Nunspeet alle vrijwilligers uit voor een hapje en drankje. Alle vrijwilligers ontvangen een uitnodiging via de mail of post. Mocht dit niet het geval zijn en u bent wel vrijwilliger bij Welzijn Nunspeet dan bent u van harte welkom. We kijken uit om u allen te ontmoeten. 17.00 – 19.30 uur in de Foyer van Veluvine (F.A. Molijnlaan 186). Aanmelden kan eenvoudig door een mailtje te sturen naar Ruth, graag voor 5 oktober.

Gerelateerde nieuwsberichten

STEM op SWN met Rabo-clubsupport 

STEM op SWN met Rabo-clubsupport 

Alle leden van de Rabobank die ouder zijn dan 12 jaar mogen 3 stemmen uitbrengen op hun doel naar voorkeur. Stemmen kan tot 27 september via jouw persoonlijke stemcode via de website. Stem op SWN >>>.

Veel activiteiten beginnen weer in september.

Veel activiteiten beginnen weer in september.

Voor veel mensen zit de vakantie erop. Na een tijd van rust is het goed om weer actief te zijn. Zoekt u vrijwilligerswerk of een leuke activiteit? Dan bent u bij WELZIJN  Nunspeet op het goede adres. Bezoek onze activiteiten op onze website en we zien u graag...

Houtdorp, here we come!

Houtdorp, here we come!

Het zomerproject ‘houtdorp’ werd in 2 uur en 5 minuten volgeboekt. Tijdens de fantastische timmerweek is er plek voor 150 kinderen en zo’n 50 vrijwillige begeleiders. Het vindt van 12 - 14 juli van 10:00 – 15:00 plaats op de parkeerplaats achter de Veluvine....