Twee nieuwe elektrische bussen voor vervoer door Stichting Welzijn

13 januari 2023 | Nieuws

Stichting Welzijn Nunspeet gaat twee nieuwe elektrische bussen aanschaffen voor het AMVO-vervoer. Dat staat voor Auto Mobiliteits Voorziening Ouderen. De huidige bussen zijn verouderd, zijn afgeschreven en hebben meer dan driehonderdduizend kilometer op de teller staan.

Met de aanschaf is een bedrag van 140.000 euro gemoeid. Door onder fondsenwerving wil de stichting negentigduizend euro investeren in de nieuwe bussen. Het resterende bedrag van vijftigduizend euro is door het Nunspeetse college van burgemeester en wethouders als incidentele subsidie beschikbaar gesteld.

Voorwaarde is wel dat de stichting zo spoedig mogelijk prestatieafspraken gaat maken waarbij ook afstemming moet plaatsvinden met andere lokale partijen die vergelijkbaar vervoer leveren. Lokale leveranciers moet ook de mogelijkheid worden geboden een offerte in te dienen als het gaat om de levering. De prestatieafspraken moeten ter goedkeuring aan het college worden voorgelegd. Tevens dient er een onderhoudsplan te worden opgesteld.

Het AMVO vervoer is in 1982 ingesteld door de stichting. Bedoeld als ondersteuning voor de ouder wordende en/of gehandicapte inwoner om zo zelfstandig mogelijk in de Nunspeetse samenleving te kunnen functioneren. De bussen vervoeren mensen naar onder meer diverse activiteiten, het gemeentehuis, de bibliotheek, postkantoor, banken, spreekuren, winkels, markt, wijkcentra en voor visites.

In 2021 werden door de bussen gezamenlijk 34.000 kilometer afgelegd. Dat waren meer dan 6.100 individuele ritten. Gemiddeld gebruiken abonnees op het vervoer de bussen tweemaal per week. De huidige drie bussen zijn tussen de twaalf en vijftien jaar oud. Het zijn diesels die in slechte staat van onderhoud verkeren. Bij elke reparatie zijn ze in principe opnieuw total loss, maar de stichting onderhoudt ze bij gebrek aan een alternatief. De bussen zijn goedkoper in de exploitatie.

Auteur: Wijnand Kooijmans | Nunspeet huis aan huis
Foto: Directeur Egbert Ribberink met een ‘oude AMVO-bus’.

Geef uw bijdrage via ‘Samen voor de AMVO’

Gerelateerde nieuwsberichten

Sportsubsidie beschikbaar voor sportieve plannen

Sportsubsidie beschikbaar voor sportieve plannen

In 2022 zijn er twaalf plannen uitgevoerd met behulp van de financiële steun uit het 'sport- en preventieakkoord' van de gemeente Nunspeet. In 2023 is er een budget van €20.000 beschikbaar om sportieve activiteiten te promoten. Het doel van het akkoord is niet om een...

Terugblik tweedehands kledingbeurs

Terugblik tweedehands kledingbeurs

Op 19 januari 2023 organiseerde Evelien namens SWN een tweedehands kledingbeurs. Als organisatie kijken we terug op een mooie beurs. Negentien tafels verhuurden we aan de verkopers die het mooi aankleedden met allerlei kleding. Heren , dames en/of kinderkleding. Niet...

Geniet van een heerlijke multiculturele maaltijd

Geniet van een heerlijke multiculturele maaltijd

Elke derde woensdag van de maand wordt er een multiculturele maaltijd verzorgd door onder andere internationale vrijwilligers. Locatie is WOC Binnenhof en de kosten zijn €7,50 p.p. exclusief drankjes. Afgelopen 18 januari was de eerste keer van het jaar. De dames...