Alle activiteiten op een rij met de Dag! en Doen!-app

15 november 2022 | Nieuws

In Olst dronken een oud welzijnswerker en een gepensioneerde ict-er met elkaar koffie en vroegen zich hoe het komt dat er mensen zijn die veel alleen zijn en zich alleen voelen terwijl er toch veel activiteiten zijn om naar toe te gaan. Ze kwamen tot de conclusie dat er drie oorzaken zijn: 1) Men weet niet wat er te doen is. 2) Sommige mensen weten niet hoe ze op de activiteit kunnen komen door mobiliteitsproblemen. 3) Veel mensen vinden het lastig om alleen naar een nieuwe activiteit te gaan.

Daarom bedachten ze een oplossing in de vorm van de Dag! en Doen!-app. Het is een gratis app met dagelijks een overzicht van activiteiten, vervoer als dit zelf niet lukt en een maatje om de eerste keren samen naar de activiteit te gaan als men hier behoefte aan heeft. Vanaf het najaar 2022 is de Dag! en Doen! actief in Nunspeet. In de Dag! En Doen!-app worden elke dag activiteiten aangeboden waaraan u kunt deelnemen in de gemeente Nunspeet.

Via de app kunt u zich registreren en aanmelden. Dat klinkt ingewikkeld maar dat is het niet. We leren u hoe het werkt en helpen u zolang dat nodig is. De app kunt u installeren op uw tablet of telefoon. Heeft u zelf geen tablet dan kun u deze krijgen in bruikleen. Heeft u vervoer nodig dan wordt dit geregeld. Wilt u niet alleen naar een nieuwe activiteit dan gaat er iemand met u mee. Deelname aan de Dag! en Doen!-app is gratis. Kosten voor de activiteit worden indien nodig vermeld.

Laat niets u weerhouden om deel te nemen aan gezellige activiteiten in uw buurt. Neem voor meer informatie contact op met Dag! en Doen Nunspeet, email: info@hetvenster-nunspeet.nl, telefoon 0341-257242. Dag! en Doen! is een samenwerkingsproject van de welzijnsorganisaties Het Venster en Welzijn Nunspeet, waarbij Het Venster de kartrekker van het project is. Vanuit Welzijn Nunspeet is Judith Lutgerink betrokken bij dit project.

Gerelateerde nieuwsberichten

Samenredzaam

Samenredzaam

De overheid kan niet meer voor alles zorgen. De laatste jaren horen we steeds vaker dat mensen zelfstandig en zelfredzaam moeten zijn. Maar niemand kan het alleen. Daarom is er een nieuw woord in de mode: samenredzaam. Het idee hiervan is dat iedereen terug kan vallen...