Bouwers van houtdorp 2023 moe maar voldaan (fotoverslag)

19 juli 2023 | Nieuws

Houtdorp in Nunspeet in de eerste vakantieweek was een groot succes. Aan het eind van de driedaagse waren de jonge bouwers moe maar voldaan. Projectbegeleider Bert de Jonge: “Het was een gezellige chaos. Er zijn veel ideeën, maar hoe gaan we dat uitvoeren? Het is mooi om al die kinderen te zien bewegen over het terrein en wederom hartstikke leuk.”

Drie dagen lang sjouwden, timmerden, overlegden en zaagden de kinderen om de mooiste hutten te bouwen. Op de laatste dag leukten ze de boel op met verf en vlaggetjes. De hutten zijn dit jaar soms enorm groot geworden, sommige hutten zijn aan elkaar verbonden met een loopbrug of voorzien van een glijbaan. Sommige teams maakten mooie afdakjes afwisselend tegen de zon en soms tegen de regen.

Pleisters plakken

De jonge deelnemers onder de 13 jaar waren stuk voor stuk enthousiast en velen kijken uit naar volgend jaar. Er werden wel wat pleisters geplakt en één van de deelnemers schraapte met zijn been langs een scherpe spijker. Voor controle ging hij langs het ziekenhuis, maar de dag erna timmerde hij weer vrolijk verder met de groep. Het viel allemaal gelukkig mee.

Muntjes

Elk team kreeg muntjes waarmee ze hun eigen bouwmateriaal kunnen kopen bij de ‘bouwwinkel’. Hout, touw, pallets en spijkers zijn hard nodig en de kinderen worden steeds beter in het onderhandelen zodat ze zoveel mogelijk spullen krijgen om hun bouwwerk af te maken.

Gouden vrijwilligers

“Wat ooit begon met 30 a 40 aanmeldingen en 2 hutjes is nu uitgegroeid naar een grootschalig evenement met wel 180 aanmeldingen”, vertelt houtdorp-burgemeester Britt van Welzijn Nunspeet. “We hebben ook nog eens 55 vrijwilligers rondlopen die helpen met de voorbereidingen, begeleiding van de groepen en straks met het opruimen”.

Sponsors bedankt!

Net als vorig jaar groeide Houtdorp verder. 180 kinderen in de leeftijd van 5 – 12 jaar timmerden erop los onder begeleiding van maar liefst 55 vrijwilligers. Allemaal onder bezielende leiding van wasknijperburgemeetsers cq projectbegeleiders Bert & Britt. Het event werd mede mogelijk gemaakt door de sponsoren die we van harte willen bedanken: BB Grondwerken, Dekker Verhuur, Klaassen Dakkappellen, van Werven afvoer, van Klompenburg grondverzet, De Plus Nunspeet, Camping de Tol, Jumbo, Het IJscafe, Lidl en Bakker Piet.

RTV Nunspeet reporter Daniëlle Meloen schreef een artikel en maakte foto’s welke we graag met jullie delen. We kijken uit naar volgend jaar. Inschrijven kan via deze website vanaf woensdag 29 mei 2024 16.00 uur.

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Samenredzaam

Samenredzaam

De overheid kan niet meer voor alles zorgen. De laatste jaren horen we steeds vaker dat mensen zelfstandig en zelfredzaam moeten zijn. Maar niemand kan het alleen. Daarom is er een nieuw woord in de mode: samenredzaam. Het idee hiervan is dat iedereen terug kan vallen...