Hoe is het om te wonen in de Oenenburg-wijk?

17 maart 2023 | Nieuws

Woensdagmiddag 15 maart ging Evelien met haar bakfiets op pad naar de wijk Oenenburg. Ze parkeerde haar sta-tafel bij de buurtsuper en vroeg passanten hoe zij het vinden om in de wijk ‘Oenenburg’ te wonen. Kijken de buurtbewoners naar elkaar om? Helpen de buurtbewoners elkaar met hand- en spandiensten? Worden er activiteiten georganiseerd? Hoe voelen ze zich en gaat het met hen?

Evelien: “De bewoners die ik sprak waren over het algemeen zeer tevreden. Ze wonen met plezier in de wijk Oenenburg en helpen elkaar met kleine klusjes. Er is een gezellig hofje en er worden buurtbarbecue ’s georganiseerd. Enkele reacties die ik kreeg:

  • ”Ik ga nooit meer weg omdat het zo’n leuke buurt is.” (dertiger)
  • “Er is goed contact met de buurt en de kinderen groeien hier stabieler op, dan in mijn oude stad aan de IJssel.”
  • “Alleenstaanden worden goed geholpen.”
  • “Er is niet altijd goed contact. Ik heb het wel geprobeerd, maar ik mis wel eens het onderling respect.”
  • “Wij hebben geen buurtbarbecue, maar gaan wel bij elkaar op visite” (dame van midden 20).
  • “Ik heb leuk contact met de buurt om de taal te leren.” (nieuwkomer)

Het was waardevol om bij het winkelcentrum de Binnenhof te staan en mensen te spreken over hun buurt. Als Welzijn Nunspeet gaan we vaker de wijken in om te weten, voelen en proeven wat er speelt in de buurt. Naast m’n pop-up stand staat m’n bakfiets. Wil je liever digitaal een reactie kwijt over je wijk, stuur Evelien gerust een e-mail.

Gerelateerde nieuwsberichten

Weerbaarheidstrainingen binnen het basisonderwijs

Weerbaarheidstrainingen binnen het basisonderwijs

Zoals misschien al bij jullie bekend bieden we vanuit Welzijn Nunspeet al jaren sociale vaardigheidstrainingen en weerbaarheidstrainingen binnen de Gemeente Nunspeet, zowel op basisonderwijs als voortgezet onderwijs, maar ook buitenschools. We hebben hier ruime...

Nunspeetse naaldkunst: Quilten is rustgevend en ontspannend

Nunspeetse naaldkunst: Quilten is rustgevend en ontspannend

Eens in de twee weken komt quiltclub Amice bij elkaar in De Veluvine in Nunspeet. De naam Amice betekent vriend en de dames zijn het erover eens dat ze met elkaar via het quilten ook vriendschap onderhouden. Tijdens het handwerken wordt er met elkaar gepraat en in die...