Ik ga op reis en neem mee…

30 mei 2023 | Nieuws

Je kent het spelletje misschien wel, ik ga op reis en neem mee. Je probeert zoveel mogelijk onderwerpen te onthouden, wat je allemaal in de koffer meeneemt. Veel nieuwkomers die nu in Nunspeet komen wonen hebben een lange reis achter de rug. Ze zijn gevlucht en konden niet bewust hun koffer vullen. Onder barre omstandigheden hebben ze huis en haard verlaten of zijn herenigd met hun gezin.

Wie zijn die nieuwkomers?
Mensen van buitenlandse komaf die graag willen participeren in de Nunspeetse samenleving. De taal leren en meedoen met de activiteiten.

Stichting Welzijn Nunspeet organiseert diverse activiteiten
Op dinsdagmorgen is er het naaiatelier en op woensdagmorgen leren we nieuwkomers fietsen. Het wordt georganiseerd in de Veluvine. De nieuwkomers zijn enthousiast over deze activiteit en willen graag fietsen leren en creatief bezig zijn. Waarbij ze de Nederlandse taal goed leren.

Op zoek naar vrijwilligers
We zijn op zoek naar vrijwilligers die ons helpen in het naaiatelier en met fietsen leren. Helpt u mee om nieuwkomers te laten participeren? Bekijk de vacature. Of mail Evelien voor meer informatie.

Ik was op reis en nam mee…
een koffer met creativiteit en mobiliteit, wil jij me helpen om dat verder te ontwikkelen?

Gerelateerde nieuwsberichten

Samenredzaam

Samenredzaam

De overheid kan niet meer voor alles zorgen. De laatste jaren horen we steeds vaker dat mensen zelfstandig en zelfredzaam moeten zijn. Maar niemand kan het alleen. Daarom is er een nieuw woord in de mode: samenredzaam. Het idee hiervan is dat iedereen terug kan vallen...