Lancering project ‘Steungezinnen’

31 mei 2024 | Nieuws

Woensdag 29 mei presenteerden Ellannie van Hell (Stimenz) en Ellen Treurniet (SWN) het nieuwe project ‘Steungezinnen’ aan wethouder Jennifer Elskamp. De lokale pers was ook aanwezig, dus het project is officieel van start. Voor deze feestelijke gelegenheid waren er heerlijke tompouces voorzien van het nieuwe logo.

Steungezinnen koppelt een gezin dat tijdelijk overbelast is aan een gezin dat graag wat voor een ander wil betekenen, door hun huis en hart open te stellen voor een kind. Hierdoor hebben de vraagouders een moment om te ontladen en kan het kind een middag ontspannen bij het steungezin.

Wij zijn op zoek naar steungezinnen! Woon je in de gemeente Nunspeet en zou je op vrijwillige basis praktische steun willen bieden aan een gezin? Kijk dan voor meer informatie op de website van SWN en meld je aan.

Het landelijke project ‘Moeders informeren Moeders’ (MIM) wordt nieuw leven ingeblazen in Nunspeet. Dit is ook een onderdeel van het project Steungezinnen. Iemand die voor het eerst zwanger is of net een eerste kind heeft mogen krijgen kan alledaagse vragen hebben over opvoeding. Als er geen eigen netwerk is, kan een ouder met ervaring hierbij helpen.

Zou jij op vrijwillige basis een nieuwe ouder willen ondersteunen en helpen hun zelfvertrouwen te vergroten? Dat kan al door minimaal één keer in de maand met elkaar in gesprek te gaan. Ook hiervoor meld je aan via de website. Voor meer info kan je ook contact opnemen met Ellen of Ellannie.

Lees ook het artikel in Nunspeet-huis-aan-huis

Gerelateerde nieuwsberichten

Weerbaarheidstraining voor kinderen uit groep 6, 7 & 8

Weerbaarheidstraining voor kinderen uit groep 6, 7 & 8

Zoals misschien al bij u bekend bieden we vanuit Stichting Welzijn Nunspeet (SWN) al jaren sociale vaardigheidstrainingen en weerbaarheidstrainingen binnen de Gemeente Nunspeet, zowel op basisonderwijs als voortgezet onderwijs, maar ook buitenschools. We hebben hier...

Coalitie tegen eenzaamheid

Coalitie tegen eenzaamheid

Eenzaamheid is een wijdverspreid probleem; 38 procent van de inwoners in gemeente Nunspeet ervaart gevoelens van eenzaamheid. Dit percentage komt overeen met het landelijk beeld. Noah vertelt: "In september 2023 zijn wij gestart met het signaalpunt Nunspeet voor...

Terugblik: Girls United

Terugblik: Girls United

“Het was te gezellig”, volgens Hannah. Ook Lynn kon geen tips benoemen, ze zei: “Het is perfect”. Op dinsdag 7 mei 2024 was er wederom een geslaagde editie van het Girls United Nunspeet event gehad. We organiseerden een middag met activiteiten voor meiden van 10-14...