Terugblik: Girls United

31 mei 2024 | Nieuws

“Het was te gezellig”, volgens Hannah. Ook Lynn kon geen tips benoemen, ze zei: “Het is perfect”. Op dinsdag 7 mei 2024 was er wederom een geslaagde editie van het Girls United Nunspeet event gehad. We organiseerden een middag met activiteiten voor meiden van 10-14 jaar.

Toename psychische problemen

In 2023 startten we hiermee naar aanleiding van een forse toename in het aantal meiden met psychische problemen. Zo had in 2017, 28% van de meiden in het voortgezet onderwijs emotionele problemen, nu is dat 48%. Een verschil van 20%… Het lijkt erop dat dit onder anderen te maken heeft met de coronamaatregelen en de druk om te presteren. Daarnaast is er een duidelijk verschil tussen jongens en meiden. Uit onderzoek is gebleken dat meiden meer internaliseren en jongens meer externaliseren. Meiden keren sneller naar binnen en jongens naar buiten. Meiden zijn sneller depressief, angstig en eenzaam. Meer dan jongens hebben meiden de behoefte om anderen fysiek te zien en met hen te kletsen.

Zichzelf zijn

Vorig jaar zijn wij dan ook met de meidenwerkers bij elkaar gaan zitten om hier een plan voor te maken. Dit werd: Girls United Nunspeet. Met dit evenement willen we alle meiden in de gemeente Nunspeet een plek bieden waar ze zichzelf kunnen zijn, hun verhaal kwijt kunnen, elkaar kunnen ontmoeten, zich veilig voelen en iets voor andere meiden kunnen betekenen. De kracht van meiden ontdekken en bundelen. Voor en door meiden.

Groot succes

Deze tweede editie genoten we ontzettend van het enthousiasme van de meiden en de lol onderling. We zagen mooie momenten en er ontstonden nieuwe verbindingen. We zijn dankbaar voor de vele sponsors, vrijwilligers en oudere meiden, die het allemaal mogelijk maakten. We kijken nu al uit naar de volgende editie!

Gerelateerde nieuwsberichten

Weerbaarheidstraining voor kinderen uit groep 6, 7 & 8

Weerbaarheidstraining voor kinderen uit groep 6, 7 & 8

Zoals misschien al bij u bekend bieden we vanuit Stichting Welzijn Nunspeet (SWN) al jaren sociale vaardigheidstrainingen en weerbaarheidstrainingen binnen de Gemeente Nunspeet, zowel op basisonderwijs als voortgezet onderwijs, maar ook buitenschools. We hebben hier...

Coalitie tegen eenzaamheid

Coalitie tegen eenzaamheid

Eenzaamheid is een wijdverspreid probleem; 38 procent van de inwoners in gemeente Nunspeet ervaart gevoelens van eenzaamheid. Dit percentage komt overeen met het landelijk beeld. Noah vertelt: "In september 2023 zijn wij gestart met het signaalpunt Nunspeet voor...

Lancering project ‘Steungezinnen’

Lancering project ‘Steungezinnen’

Welzijn Nunspeet start het project ‘Steungezinnen’. Daarbij wordt een gezin dat tijdelijk overbelast is aan een gezin dat graag wat voor een ander wil betekenen. Daarnaast starten ze ‘moeders informeren moeders’.