Slakken in de moestuin

25 juni 2024 | Nieuws

Zoals ik gewend ben stap ik, net voor de maaltijd, met mijn mesje de groentetuin in om wat groentes te snijden. Maar door het natte voorjaar is er iemand mij voor geweest. Bezoek van de slak, een hele familie. Zij beginnen te knagen en in een klein moment zijn de plantjes kaalgevreten. Geen groenten voor de maaltijd. Misschien herkent je het wel, de veelheid van slakken.

Recept voor de buurtsoep

Vorig jaar ontstond er een mooi recept voor een buurtsoep. Alle ingrediënten pasten perfect bij elkaar. Via deze link kunt u het recept lezen Een rijkgevulde buurtsoep Omdat de slakken alles opaten ben ik nu weer op zoek naar nieuwe ingrediënten en nieuwe recepten voor een buurtsoep.

Is een buurtmoment hetzelfde als een pan groentesoep?

Er zijn in een buurt zoveel verschillende mensen, de ingrediënten. Het hoofdbestanddeel van soep is het water, dat is de buurvrouw of buurman die de verbinding maakt. Met die nieuwe buurtverbinders wil ik graag in contact komen. Om zo weer een nieuwe pan soep te maken. Nieuwe ingrediënten worden toegevoegd, nieuwe ideeën ontstaan. Zo lees je steeds meer over de rommelroute, de buurt barbecue of samen iets ondernemen. Wie wil mij helpen om een nieuw recept in de wijk uit te proberen?

Last van de slak

We hebben last van de slak, het lijkt een negatieve gedachte. Waar moet ik beginnen als we maar één pan soep kunnen maken. De rest van de straten dan? Je lost de eenzaamheid niet ermee op! En zeker dat houdt mij ook bezig. Maar als we in één straat verbinding maken wordt het woonplezier er een stuk beter op. Er ontstaat een sterkere samenleving.

Voor onze moestuin kochten we weer nieuwe plantjes en als het zonnetje mee gaat werken komt er weer een pan met groentesoep op het menu te staan met verse ingrediënten. Ook zijn er weer nieuwe initiatieven gestart voor in de buurt. Prachtig om te zien dat er steeds weer nieuwe initiatieven ontstaan.

Gerelateerde nieuwsberichten

Luisteren rondom verlies, verdriet en rouw

Luisteren rondom verlies, verdriet en rouw

Een begraafplaats is plek vol gedenken en herinneren. Wij hebben een pilot gedaan waaruit naar voren kwam dat er behoefte is aan een moment waarin mensen hun verhaal kunnen delen met iemand. We zoeken daarom iemand die een keer per maand met koffie en thee op de...

15 juni 2024 – Dag tegen ouderenmishandeling

15 juni 2024 – Dag tegen ouderenmishandeling

“Mijn vader gaf mijn moeder niet altijd haar medicijnen. Toen ik hem hierop aansprak, zei hij dat het allemaal wel meeviel met de ziekte van mama. Maar ze heeft die medicijnen echt nodig! Ik probeer daarom regelmatig bij ze langs te gaan. Maar het huis is zo vies....

Zomer-eenzaamheid; een weinig gehoord woord

Zomer-eenzaamheid; een weinig gehoord woord

Tijdens de wandeling, die we tegenwoordig tijdens de lunch maken, liepen we door de Nunspeetse straten. Wij en buurtbewoners genoten van het zonnige weer. De vakantie breekt voor velen aan. Op de opritten stonden al veel caravans en campers klaar om schoongemaakt of...