Sporten en eten met en door jongeren

9 juni 2023 | Nieuws

Twee jongerenactiviteiten stonden er deze maand op stapel. Een korte terugblik op het zaalvoetbaltoernooi en een kookwedstrijd.

Op dinsdag 6 juni heeft er een zaalvoetbaltoernooi plaats gevonden. Dit toernooi werd door Straathoekwerk georganiseerd en speelde zich af in de gymzaal van het Nuborgh College. Aan het toernooi deden zes teams mee en Stichting Welzijn Nunspeet werd vertegenwoordig door Bert, Noah, Tuur en 2 vrienden van Tuur.

Het beloofde een spannende avond te worden. Maar niks is minder waar, SWN won alle wedstrijden en is welverdiend kampioen geworden! De beker mag dus met ons mee naar huis. We kijken terug op een goed en fijn georganiseerd zaalvoetbaaltoernooi en kunnen niet wachten om onze positie te verdedigen.

Donderdag 8 juni 2023 Laatst kwam Anastasia bij SWN langs om haar ideeën te delen. Anastasia is een Oekraïense dame en werk bij het straathoekwerk in Nunspeet. Ze kwam met het mooie idee om een kookwedstrijd te organiseren voor Oekraïense en Nederlandse kinderen.

Na de voorbereidingen en regelen was het 8 juni zover! Om 16:00 uur sprongen de kinderen in de keuken van de Veluvine en hebben ze de Oekraïense en Nederlandse gerechten voorbereid. Na het bereiden van de maaltijd stond een divers team van jongeren, ouders en volwassenen beneden in het jongerencentrum ‘de garage’ te popelen om alle gemaakte gerechten te proeven. Het was een mooie avond met diverse jongeren met soms een taalbarrière, maar dat weerhield ons niet tot een fijne en goede samenwerking. De gerechten waren om te smullen en we kijken met een goed gevoel terug op deze dag!

Gerelateerde nieuwsberichten

Maatschappelijke diensttijd trajecten (MDT) in Nunspeet

Maatschappelijke diensttijd trajecten (MDT) in Nunspeet

In de periode van april tot en met juni 2024 biedt Stichting Welzijn maatschappelijke diensttijd trajecten (afgekort MDT) aan voor jongeren tot 30 jaar. De bedoeling van deze trajecten is dat jongeren zich vrijwillig maatschappelijk inzetten. Daarnaast bieden we de...

Het naaiatelier is een interculturele activiteit

Het naaiatelier is een interculturele activiteit

Zorgen voor en met elkaar. De gemeente Nunspeet en regio kent veel inwoners die zich inzetten voor een ander. In deze terugkerende rubriek maken we kennis met deze betrokken mensen, zowel jong als oud(er) en alles daartussenin. Dit keer een gesprek met Lenie, Ans en...

Het Maatjesproject in een nieuw jasje!

Het Maatjesproject in een nieuw jasje!

Misschien heeft u het al wel gemerkt... Maar in de afgelopen tijd heeft het Maatjesproject een nieuwe stijl gekregen. We hebben een nieuwe flyer ontworpen en de website een nieuwe uitstraling gegeven. Bekijk op maatjesprojectnunspeet.nl de nieuwe site. Het...