Sporten en eten met en door jongeren

9 juni 2023 | Nieuws

Twee jongerenactiviteiten stonden er deze maand op stapel. Een korte terugblik op het zaalvoetbaltoernooi en een kookwedstrijd.

Op dinsdag 6 juni heeft er een zaalvoetbaltoernooi plaats gevonden. Dit toernooi werd door Straathoekwerk georganiseerd en speelde zich af in de gymzaal van het Nuborgh College. Aan het toernooi deden zes teams mee en Stichting Welzijn Nunspeet werd vertegenwoordig door Bert, Noah, Tuur en 2 vrienden van Tuur.

Het beloofde een spannende avond te worden. Maar niks is minder waar, SWN won alle wedstrijden en is welverdiend kampioen geworden! De beker mag dus met ons mee naar huis. We kijken terug op een goed en fijn georganiseerd zaalvoetbaaltoernooi en kunnen niet wachten om onze positie te verdedigen.

Donderdag 8 juni 2023 Laatst kwam Anastasia bij SWN langs om haar ideeën te delen. Anastasia is een Oekraïense dame en werk bij het straathoekwerk in Nunspeet. Ze kwam met het mooie idee om een kookwedstrijd te organiseren voor Oekraïense en Nederlandse kinderen.

Na de voorbereidingen en regelen was het 8 juni zover! Om 16:00 uur sprongen de kinderen in de keuken van de Veluvine en hebben ze de Oekraïense en Nederlandse gerechten voorbereid. Na het bereiden van de maaltijd stond een divers team van jongeren, ouders en volwassenen beneden in het jongerencentrum ‘de garage’ te popelen om alle gemaakte gerechten te proeven. Het was een mooie avond met diverse jongeren met soms een taalbarrière, maar dat weerhield ons niet tot een fijne en goede samenwerking. De gerechten waren om te smullen en we kijken met een goed gevoel terug op deze dag!

Gerelateerde nieuwsberichten

Samenredzaam

Samenredzaam

De overheid kan niet meer voor alles zorgen. De laatste jaren horen we steeds vaker dat mensen zelfstandig en zelfredzaam moeten zijn. Maar niemand kan het alleen. Daarom is er een nieuw woord in de mode: samenredzaam. Het idee hiervan is dat iedereen terug kan vallen...