Burendag: samen leven begint bij je voordeur, daar waar je de buren ontmoet

10 juni 2023 | Nieuws

Op 23 september is het Burendag. Dit is het moment om daar vast plannen voor te maken! Want als je je buurtactiviteit vóór 12 juli aanmeldt bij het Oranjefonds, kun je een financiële bijdrage krijgen en een superleuk Burendag-pakket met een spandoek. Alle informatie vindt je op burendag.nl

Wil jij je buren ontmoeten en een gezellige Burendag organiseren? Hier wat ideeën:

  • Buurtbarbecue
  • Spelletjesmiddag
  • Koffie en (zelfgebakken?) taart
  • Samen de tuinen opknappen en daarna een koud drankje
  • Kleedjesmarkt
  • Springkussen huren

Of doe zoals de bewoners van een rijtje aan de Meelzolder: zij organiseerden een Meelzolder Foodtour! Bij de ene buur het voorgerecht, bij de tweede het hoofdgerecht, bij de derde het dessert. Heb je meer buren, dan maak je er natuurlijk gewoon een tapasroute van. En ondertussen even lekker bij elkaar binnenkijken!

Welzijn Nunspeet draagt Burendag een warm hart toe. Want we doen het met elkaar, en samenleven begint bij je voordeur: daar waar je de buren ontmoet.

Heb je hulp nodig met de aanvraag bij het Oranjefonds? Of bij het organiseren van een leuk buurtfeestje? Onze collega Evelien denkt graag met je mee! We hebben bovendien nog twee tegoedbonnen van 50 euro weg te geven, voor buurten die voor het eerst iets organiseren. Dus waar wacht je nog op?

Vragen, mail naar evelien@welzijnnunspeet.nl of via WhatsApp 06-89991906

Afbeeldingen met toestemming verkregen via burendag.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Samenredzaam

Samenredzaam

De overheid kan niet meer voor alles zorgen. De laatste jaren horen we steeds vaker dat mensen zelfstandig en zelfredzaam moeten zijn. Maar niemand kan het alleen. Daarom is er een nieuw woord in de mode: samenredzaam. Het idee hiervan is dat iedereen terug kan vallen...