Samen leren fietsen

30 april 2024 | Nieuws

Leren fietsen is voor de meeste van ons een onderdeel van de opvoeding, van loopfiets naar kinderfiets en zelfstandig fietsen. We groeien ermee op. Fietsen van huis naar school of naar werk, of als hobby of sport. Maar niet voor iedereen is fietsen vanzelfsprekend. Evelien vertelt: “Samen fietsen is er voor dames van niet Nederlandse afkomst. Wij leren hen niet alleen fietsen maar ook de theorie over het deelnemen aan het verkeer. Zij zijn niet met de fiets grootgebracht.”

Zelfstandigheid

Evelien: “Elke woensdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur zijn er vrijwilligers die je helpen en leren te fietsen. Eigenlijk zoals wij ook hebben leren fietsen. Iemand die naast je staat, uitleg geeft en ondersteund. Stap voor stap. Eerst een parcours op de parkeerplaats van de Veluvine. Je ziet de dames zelfverzekerder worden. Het gaat van rondjes rondom de parkeerplaats tot routes naar het dorp en sportvelden. Of het nu gaat om de kinderen naar school te kunnen brengen met de fiets, of boodschappen doen, of samen een rondje rijden, de zelfstandigheid en mobiliteit vergroot de zelfstandigheid en is goed voor de inburgering. Het is ook voor voorbeeld voor hun kinderen voor hun zelfstandigheid en het kunnen meedoen met klasgenootjes en vrienden. En dat leren wij hen in een gemoedelijke en gezellige sfeer.”

Fietsen beschikbaar

Samen Fietsen beschikt over eigen fietsen en ook een aantal tandemfietsen, dankzij een bijdrage van Van den Broek Lohman Fonds Nunspeet en Sport- en Preventieakkoord.

Deelnemen aan Samen Fietsen

Er zijn geen kosten voor deelname aan Samen Fietsen. Je kunt op woensdagochtend van 10 tot 11 uur meedoen. Samenkomst is de parkeerplaats bij de Veluvine achter het gebouw.

Link naar activiteit

Meer informatie of voor aanmeldingen? Neem dan contact op met Stichting Welzijn Nunspeet 0341-252020 of email naar evelien@welzijnnunspeet.nl.

Gerelateerde nieuwsberichten

Weerbaarheidstrainingen binnen het basisonderwijs

Weerbaarheidstrainingen binnen het basisonderwijs

Zoals misschien al bij jullie bekend bieden we vanuit Welzijn Nunspeet al jaren sociale vaardigheidstrainingen en weerbaarheidstrainingen binnen de Gemeente Nunspeet, zowel op basisonderwijs als voortgezet onderwijs, maar ook buitenschools. We hebben hier ruime...

Nunspeetse naaldkunst: Quilten is rustgevend en ontspannend

Nunspeetse naaldkunst: Quilten is rustgevend en ontspannend

Eens in de twee weken komt quiltclub Amice bij elkaar in De Veluvine in Nunspeet. De naam Amice betekent vriend en de dames zijn het erover eens dat ze met elkaar via het quilten ook vriendschap onderhouden. Tijdens het handwerken wordt er met elkaar gepraat en in die...