Toneelclub Zonder Naam treedt op met ‘De erfenis van tante Sofie’

30 april 2024 | Nieuws

Donderdagmiddag 11 april voerde de Toneelgroep Zonder Naam (TZN) eindelijk weer een voorstelling op. ‘De erfenis van tante Sofie’ ging over hoe de verwachtingen van enkele erfgenamen tot complicaties in de onderlinge relaties leidde. Het toneelstuk werd met humor en passie gebracht door de dames en heer van TZN.

Het werd geschreven door Harry Bekkering, die zelf ook meespeelde en de groep werd ondersteund door Marije de Haan, theaterdocent verbonden aan Cultuurkust. Na jaren van tegenslag door corona, en het overlijden van één van de deelnemers, ziekte in de nabije omgeving en onderbezetting, was het voor de groep bijzonder om nu toch voor 150 toeschouwers succesvol een opvoering tot stand te brengen.

Met doorzettingsvermogen, passie en ondersteuning vanuit stichting Welzijn Nunspeet is het toch gelukt om er bovenop te komen. Dank gaat uit naar het Lang leve de Kunst fonds van fonds Sluyterman van Loo en het Van den Broek Lohmanfonds voor hun financiële bijdragen die de voorstelling en de betrokkenheid van een theaterdocent mogelijk maakten.

Gerelateerde nieuwsberichten

Weerbaarheidstrainingen binnen het basisonderwijs

Weerbaarheidstrainingen binnen het basisonderwijs

Zoals misschien al bij jullie bekend bieden we vanuit Welzijn Nunspeet al jaren sociale vaardigheidstrainingen en weerbaarheidstrainingen binnen de Gemeente Nunspeet, zowel op basisonderwijs als voortgezet onderwijs, maar ook buitenschools. We hebben hier ruime...

Nunspeetse naaldkunst: Quilten is rustgevend en ontspannend

Nunspeetse naaldkunst: Quilten is rustgevend en ontspannend

Eens in de twee weken komt quiltclub Amice bij elkaar in De Veluvine in Nunspeet. De naam Amice betekent vriend en de dames zijn het erover eens dat ze met elkaar via het quilten ook vriendschap onderhouden. Tijdens het handwerken wordt er met elkaar gepraat en in die...