Weerbaarheidstraining voor meiden uit groep 6, 7 & 8

18 april 2024 | Nieuws

Zoals misschien al bij jullie bekend bieden we al jaren sociale vaardigheidstrainingen en weerbaarheidstrainingen binnen de gemeente Nunspeet, zowel op basisonderwijs als voortgezet onderwijs, maar ook buitenschools. We hebben hier ruime ervaring in en vinden het zelf van grote meerwaarde dat we zo vanuit ons jongerenwerk kinderen al binnen het basisonderwijs in beeld krijgen en wij daardoor voor hen vertrouwde personen worden. Dat maakt de drempel naar het jongerenwerk en de activiteiten en hulp die we bieden lager wanneer ze eenmaal op het voortgezet onderwijs zitten.

De komende periode hebben we een weerbaarheidstraining voor meiden uit groep 6, 7 & 8 op de agenda staan. Deze training start in de week na de meivakantie op woensdagmiddag van 16.00 uur tot 17.00 uur en bestaat uit 8 bijeenkomsten. De kosten voor de gehele training zijn €75,00 per deelnemer. Mocht de financiële bijdrage een drempel zijn voor ouders om aan te melden, dan horen we dat ook graag, in dit geval is gratis deelname een mogelijkheid. Aanmelden kan tot en met woensdag 1 mei bij Jacquelien Hulst, via jacquelien@welzijnnunspeet.nl of 06-57529858

Wat is weerbaarheid?

Weerbaar zijn betekent dat je op een passende manier kunt opkomen voor jezelf. Stevig in je schoenen staan, effectief reageren op grensoverschrijdend gedrag, het beter uiten van je mening en wensen. Dit alles leidt tot meer zelfvertrouwen en beter in je vel zitten.

Wat houdt weerbaarheidstraining in?

Wij bieden een weerbaarheidstraining / sociale competentietraining voor kinderen en jongeren. Het is een psycho- & fysieke training, wat betekent dat er spelenderwijs door oefeningen vaardigheden worden aangeleerd. Als we het hebben over op een passende manier opkomen voor jezelf dat is het bij de ene leerling van belang om meer te gaan staan voor het aangeven van eigen grenzen, zelfstandig beslissingen maken en zijn / haar eigen weg gaan. Bij andere leerlingen zal het accent misschien meer liggen op communicatie, kunnen luisteren, samen naar oplossingen zoeken en grenzen van een ander accepteren. De training wordt gegeven in een (gym)zaal. We trainen in gemakkelijke kleding en op blote voeten.

Welke thema’s?

We proberen de training zo veel mogelijk aan te laten sluiten bij de leerdoelen van de klas en de individuele leerlingen. Om dit te bereiken hebben zullen er ook gedurende de loop van de training evaluatiemomenten met de leerkracht zijn. Tijdens de training is er aandacht voor de volgende thema’s:

  1. Sterk staan
  2. Lichaamstaal
  3. Rust in jezelf vinden, ademkracht
  4. Grenzen aanvoelen en grenzen aangeven
  5. Voor jezelf opkomen fysiek en verbaal
  6. Bewust worden van eigen emoties en wat dat in je lijf te weeg brengt
  7. Bewust worden hoe jouw lichaamshouding overkomt op een ander en hoe dat te beïnvloeden
  8. Rekening houden met elkaar
  9. Eigen kracht ervaren
  10. Samenwerken

Wie zijn de trainers?

Wij zijn Hadassa Drost en Jacquelien Hulst, werkzaam bij Stichting Welzijn Nunspeet als jongerenwerker en samen goed voor vele jaren ervaring binnen het jongerenwerk en meidenwerk in Nunspeet. De weerbaarheidstrainingen geven we binnen Nunspeet zowel op basisonderwijs als voortgezet onderwijs en zowel voor groepen als individueel. Beiden zijn we gecertificeerd trainer. Daarnaast heeft Jacquelien de specialisatie ASS. We hebben veel plezier in het geven van de trainingen en zorgen er zoveel mogelijk voor dat de specifiek afgestemd is op de betreffende deelnemers.

Lees meer over het project | Lees meer over de inzet van weerbaarheidstrainingen op Nunspeetse basisscholen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Welke vrijwilliger verdient volgens u een speciale waardering?

Welke vrijwilliger verdient volgens u een speciale waardering?

Op 7 december vieren we de Dag van de Vrijwilliger in Nunspeet, een dag waarop we alle vrijwilligers in het zonnetje willen zetten die zich vol enthousiasme inzetten voor de gemeente Nunspeet. Vrijwilligers vormen het hart van onze gemeenschap, en hun inzet is van...

Geen geld voor sport en cultuur?

Geen geld voor sport en cultuur?

Ben jij 18 jaar of ouder en blijft er geen geld over om mee te doen aan activiteiten als zwemles, muziekles, fitness, voetbal, theater- of dansles? Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur zorgt ervoor dat volwassenen die leven rond het bestaansminimum, zoals dat in...