Kennismaken met de zit-fit-activiteit en begeleider Ina

10 mei 2023 | Nieuws

Sinds kort werk ik (Annie) bij Welzijn Nunspeet en ontdek dat er heel veel activiteiten worden georganiseerd. Daar wil ik graag van op de hoogte zijn en dat betekent kennismaken. Begin mei maakte ik kennis bij Zit-Fit en coördinator Ina de Wilde.

Deze stoelgymnastiek is geschikt voor mensen die niet passen in de reguliere bewegingsprogramma’s op de sportschool of bij de fysiotherapeut, bijvoorbeeld wegens een chronische ziekte. Tijdens de kennismaking vroeg Ina of ik ook mee wilde doen. Natuurlijk wil ik dat, leuk!

Ina geeft ontzettend leuk les. Vooraf werd er gevraagd hoe het gaat met de deelnemers. Dat is ook zo mooi bij deze activiteit van Welzijn, het omzien naar elkaar. Ik heb nu zelf ervaren dat ik op de stoel veel spieren kan gebruiken waarvan ik het bestaan niet wist. Hoezo stijf?

Er is ruimte voor nieuwe deelnemers gebruiken. In juni kunt u een proeflesje nemen om daarna eventueel in september te starten. Zit-Fit vindt plaats elke dinsdag van 10.00 uur tot 10.45 uur in de locatie ‘De Rank’, Prins Bernhardstraat 2 Nunspeet.

De kosten zijn €4,00 euro. Bij sommige zorgverzekeraars kun je de kosten declareren om de mobiliteit te bevorderen. Voor meer informatie neem contact op met Annie Nieuwenhuis via annie@welzijnnunspeet.nl of 0341 25 20 20

Gerelateerde nieuwsberichten

Samenredzaam

Samenredzaam

De overheid kan niet meer voor alles zorgen. De laatste jaren horen we steeds vaker dat mensen zelfstandig en zelfredzaam moeten zijn. Maar niemand kan het alleen. Daarom is er een nieuw woord in de mode: samenredzaam. Het idee hiervan is dat iedereen terug kan vallen...