Vitaal oud worden in de gemeente Nunspeet

29 maart 2024 | Nieuws

Ouderdom is een rekbaar begrip. We noemen onszelf niet zo snel (en graag) oud. Bij het ouder worden komen nu eenmaal ook uitdagingen kijken en achteruitgang. Denk dan aan beperkingen als bijvoorbeeld minder mobiel zijn. Zowel lichamelijk als geestelijk kan dit ons negatief beïnvloeden. Veel mensen vragen zich af of sporten bij deze problemen zou kunnen helpen?

Sportief Plus

Stichting Welzijn Nunspeet biedt senioren de mogelijkheid om samen te sporten. In de Sportief Plus lessen spelen het sportief fit worden en blijven en het met plezier samen sporten een belangrijke rol. Hetty: “Mensen voelen vaak een drempel om te beginnen met bewegen en/of sporten, maar elke mobiele deelnemer kan met zijn/haar lichamelijke mogelijkheden aan deze les deelnemen. Het doel is om deze mogelijkheden te behouden en te verbeteren. Dat proberen we, eventueel met aangepaste materialen, te bereiken door een veelzijdig bewegingsaanbod. Daarbij ligt de nadruk op spierversterkende oefeningen, conditietraining, aandacht voor valpreventie en verschillende vormen van sport en spel.

Gelukkig kan ik daarvoor voldoende putten uit mijn vooropleiding aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding en meerdere opleidingen, gericht op het sport en bewegen voor senioren onder andere met MbvO en GALM. Evelien: “Bewegen/sporten draagt bij het welzijn van ouderen. Voor je lichaam, je geest, je sociale contacten en zelfredzaamheid. Ook geheugentraining en aandacht voor valpreventie en beter in balans zijn krijgt de aandacht.”

Hetty: Mijn motto is: “Met plezier bewegen, doet bewegen!” Niet iedereen weet precies wat ze fysiek aankunnen, dus houd ik dat goed in de gaten.” Na verloop van tijd zie je echt een verschil. De deelnemers krijgen meer inzicht in hun lichamelijke mogelijkheden.

Het goed kunnen bewegen is van groot belang voor de zelfredzaamheid, een vereiste om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Daarnaast stelt het je in staat om sociale contacten te kunnen onderhouden, zoals even buurten, samen wandelen of fietsen.

Bewegen is niet alleen goed voor het lichaam, maar ook voor de geest!

Doe mee!

Deelnemers met minder mobiliteit kunnen deelnemen aan of doorstromen naar de Zit-Fit lessen. Deze lessen worden gegeven door Ina de Wilde, een gekwalificeerde MBvO-docente. De zit-fit lessen vinden plaats in De Rank (Prins Bernhardstraat 17) op de dinsdagochtend van 10:00 tot 10:45 uur Kosten zijn vier euro per les.De Sportief Plus lessen vinden plaats in het Sportief Recreatiecentrum de Wiltsangh op de maandagochtend van 9 tot 11 uur en op donderdag van 16.30 tot 17.30 uur. Kosten bedragen zes euro per les.

Voor meer informatie of aanmelden bel met 0341 – 252 020.

Gerelateerde nieuwsberichten

Maatjes matchen; we geven elkaar betekenis

Maatjes matchen; we geven elkaar betekenis

“Jij bent de eerste persoon in Nunspeet die echt de tijd en moeite heeft genomen om met mij Nederlands te spreken”. Dit vertelde een meneer uit Syrië die in 2021 in Nederland is komen wonen tegen zijn taalmaatje. Een taalmaatje brengt veel meer dan alleen het leren...

Nunspeet Voor Elkaar bestaat een half jaar!

Nunspeet Voor Elkaar bestaat een half jaar!

Een half jaar geleden opende wethouder Mark van de Bunte het signaalpunt ‘Nunspeet Voor Elkaar’. Het signaalpunt is er voor mensen die zelf eenzaamheidsgevoelens ervaren of mensen om hun heen kennen die dat ervaren. Eenzaamheid is iets waar ook jij en ik mee...

Hoe herken je online fraude?

Hoe herken je online fraude?

Belinda Tang gaf een workshop over het herkennen van online fraude. We leerden over de verschillende vormen van online fraude zoals WhatsApp-fraude en Phishing. Nu weten we beter hoe we een onbeveiligde site kunnen herkennen. Daarnaast weten we ook waar we op moeten...